bunyols-solidaris-tapa

El Petit Comitè es suma un any més a la Tapa Solidària en suport al Casal dels Infants del Raval de Barcelona.

Enguany és la vuitena edició de la Tapa Solidària i el Petit Comitè hi participarà amb els bunyols de bacallà. Els comensals que vagin al Petit Comitè i demanin bunyols de bacallà estaran ajudant al Casal dels Infants. De cada tapa solidària, es destinaran 0,50 euros a donar suport a mares i nadons de 0 a 3 anys, per enfortir-les i fer que la seva maternitat també sigui una oportunitat per a un futur millor.

octubre 21, 2018

Èxit al Mercat de Mercats

jubany-mercat-mercats-2018

L’estand del Petit Comitè al Mercat de Mercats de Barcelona va rebre nombroses visites durant els tres dies en què es va celebrar aquesta festa de producte, del 19 al 21 d’octubre.

El públic va poder assaborir dins el tastet de tapes les ‘Croquetes de bolets de temporada’ i la ‘Truita oberta amb sobrassada ecològica i coca amb tomàquet’. Des del Petit Comitè volem agrair a l’Institut de Mercats de Barcelona l’organització d’aquesta iniciativa per posar en valor el producte i el comerç de proximitat i als visitants per deixar-se sorprendre pel sabor de les nostres tapes.

mercat-mercats-2018

El Petit Comitè es suma a la iniciativa Mercat de Mercats, la festa de producte gastronòmic que impulsa l’Institut de Mercats de Barcelona i que se celebrarà a l’avinguda de la Catedral de Barcelona del 19 al 21 d’octubre.

Entre les diverses accions s’hi troba un tastet de tapes a càrrec d’una catorzena de restaurants i bars, en què el Petit Comitè elaborarà les tapes ‘Croqueta de bolets de temporada’ i ‘Truita oberta amb sobrassada ecològica i coca amb tomàquet’.

canelo-pollastre-bolets

La proposta gastronòmica del Petit Comitè està sempre lligada a la tradició gastronòmica catalana i, en conseqüència, també a l’ús de productes de proximitat i de temporada. Per això tant la carta com el menú incorporen nous plats i en modifiquen d’altres per incloure els sabors i les textures que només es poden gaudir durant un breu període de temps.

Entre els nous plats, el menú de temporada presenta el caneló de pollastre amb bolets de temporada, com les múrgoles, o la tonyina a la brasa amb fruita i sal de bacallà. Els bolets també acompanyen a les carxofes en una altra proposta com el llom de cérvol amb carxofes, rossinyols i all tendre.

sopars-empordanesos-4-mans

El restaurant Petit Comitè va celebrar el dijous 12 d’abril un dels Sopars Empordanesos a 4 mans. El sopar va tenir un menú degustació amb propostes gastronòmiques dels cuiners Nandu Jubany, del Petit Comitè, i Albert Sastregener, del restaurant empordanès Bo.TiC.

Els aperitius van tenir propostes típiques de la cuina Jubany com ‘Les millors olives del món’, el ‘Torró de Xixona amb anxoves de l’Escala’, els ‘Pèsols amb tripetes de bacallà’ o els ‘Tastets de botifarra negra’, mentre que l’equip de Sastregener va oferir els suculents ‘Pollastre a la Catalana’, ‘Ànec a la taronja’, ‘Xuixo amb tòfona’ o ‘Tatin de poma verda, anguila fumada i foie’.

Als plats principals, Nandu Jubany i el seu equip van elaborar ‘L’arròs sec d’en Pere Bahí amb gambes del Palamós’ i les ‘Espardenyes amb cansalada, carxofes i garoines’. Des de l’Empordà van arribar les propostes ‘Brandada de bacallà, espàrrecs blancs i pebrot escalivat’ i el ‘Carré de Xai, humus, all negre i verduretes’.

El punt i final el van posar les postres amb el ‘Flam d’ou’ de Nandu Jubany i el ‘Sotabosc -xocolata, tamarindo i avellana’ d’Abert Sastregener.