• Gaig-slide

    Carles Gaig

    EL RECEPTARI TRADICIONAL CATALÀ

Carles Gaig va néixer al barri d’Horta envoltat de fogons en una família dedicada a la cuina des del 1869 a la Taverna d’en Gaig. Des de sempre va treballar amb la família, però no va ser fins als anys 70 quan la ceguera de la seva mare va fer que es posés al capdavant del restaurant, sota la forta influència de la besàvia i la mare que preserva minuciosament amb les receptes clàssiques, sobretot els canelons, un dels seus plats emblemàtics que cuina amb èxit des dels seus inicis.
El seu interès per unir la tradició i la innovació fan que l’any 1989 renovi el restaurant tradicional, que es convertirà en el Restaurant Gaig i obtindrà una estrella Michelin l’any 1993.
A partir d’aquest moment van arribar altres reconeixements, com el Premi Nacional al Millor Cap de cuina de la Real Academia Española de Gastronomía l’any 1999.
2004

L’any 2004, en Carles, la seva dona, Fina Navarro, i tot l’equip tanquen les portes del mític restaurant d’Horta i es traslladen al cor de Barcelona, al barri de L’Eixample on obren el nou restaurant a l’Hotel Cram amb el nou nom de Gaig i amb el mateix interès per fusionar la cuina d’avantguarda i de mercat. Aquest mateix any, obtenen el premi Restaurant de l’any de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia.

L’any 2004 va començar a assessorar el restaurant La Cúpula de l’Hotel Atlantis Bahía Real 5* GL a Fuerteventura (Canàries).

2005 – 2008 – 2010

L’any següent, el 2005, la cap de sala Fina Navarro obté el premi a La Taula més ben parada que atorguen els premis Lo Mejor de la Gastronomía al congrés gastronòmic de Sant Sebastià.

El març de 2008, el matrimoni obre un nou establiment al carrer Còrsega de Barcelona, també a L’Eixample, la Fonda Gaig, on es recuperen moltes receptes tradicionals de la cuina catalana. Aquest mateix any el restaurant va ser premiat pels Premis Nadal de Gastronomia per la Preservació del Patrimoni Cultural Català.

Des de 2010 la inquietud de Carles Gaig l’ha portat a desembarcar a la T-1 de l’aeroport de Barcelona amb Porta Gaig. La seva cuina de sempre adaptada a les necessitats de temps dels viatgers. El restaurant està ubicat en un edifici ultramodern dissenyat per Ricard Bofill.

2013 – 2015 – 2017 – 2018

Des de 2013, Gaig i la Fonda Gaig s’han fusionat i han donat lloc al Restaurant Gaig, on s’emulen els inicis del restaurant d’Horta. Aquest mateix any, Carles obté el reconeixement de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia a la seva trajectòria professional.

Al llarg de la seva trajectòria professional, Carles Gaig ha col·laborat en nombrosos congressos com a ponent. Els més destacats són el congrés de gastronomia de Sant Sebastià, el World Gourmet Summit Singapore (2007), Alimentaria México DF o Alimentaria Barcelona. També ha impartit cursos a diverses escoles d’hostaleria i universitats com el Culinary Institue of America 2006 i Harvard l’any 2011.

El 2015 assessora un restaurant de cuina catalana a Singapur.

A principis de 2017 obre un nou restaurant, Gaig a Casa, on es pot comprar menjar per emportar, degustar els seus plats al migdia o organitzar esdeveniments privats amb la possibilitat que ell mateix faci cuina en directe.
Paral·lelament, també assessora un nou espai ubicat a l’Aeroport del Prat (Zona aire de la T1).

L’any 2018 obre un nou restaurant amb nom propi i estil propi a Singapur, Gaig Restaurant.

Actualment pren el relleu de Fermí Puig i Nando Jubany al Petit Comitè, on la cuina catalana és la protagonista.